IDYLLISCHE LOCATIE

‘s Ochtends wordt u gewekt door de koeien of schapen die op het weiland staan, grenzend aan het hotel. Het hotel ligt landelijk aan de rand van het bos, met daarachter het strand en de zee. U kunt dus na het ontbijt gelijk het bos in om de zuivere lucht op te snuiven. Bij het hotel zijn fietsen beschikbaar. Er zijn wandel- en fiets routes voor wie van de prachtige natuur op Texel wil genieten. Voor wie wil winkelen ligt op 3 kilometer afstand het hoofddorp van het eiland, Den Burg.

KAART & ROUTE NAAR HOTEL TEXEL

Wanneer u naar Texel komt, neemt u onze veerboot in Den Helder. U kunt vooraf een online boot ticket kopen via www.teso.nl. Gaat u te voet, met de fiets/brommer of eigen vervoer? De keuze is aan u. Mocht u gebruik maken van het openbaar vervoer, raden wij u aan tijdig een Texelhopper te boeken. Naar alle andere bestemmingen op Texel kunt u gebruikmaken van de kleine Texelhopperbussen. Deze rijden tussen de 130 haltepalen. De kleine busjes moet u minimaal een uur voor vertrek van het busje reserveren. U kunt het beste uitstappen bij halte 148.

De dubbeldeks veerboot naar Texel vertrekt minimaal eenmaal per uur vanuit Den Helder; amper 80 km ten noorden van Amsterdam. De boottocht duurt slechts 20 minuten. Plaatsreservering voor de overtocht met de boot is niet mogelijk en ook niet nodig, maar u kunt wel van tevoren een e-ticket kopen. Bij verwachte grote drukte wordt door de inzet van een extra boot elk halfuur gevaren.

Hotel de 14 Sterren is makkelijk te bereiken met de auto. Vanaf de boot volgt u de borden De Koog. Bij de derde rondtonde (afslag 11) gaat u linksaf. Na circa 900 meter ziet u links Hotel de 14 Sterren.

U bent op Texel met de auto? Koop dan een Texel e-vignet om zorgeloos te parkeren. Dit digitale parkeerbewijs koopt u online via smartphone, tablet of computer. Texel hanteert vanaf 1 januari 2017 betaald parkeren in alle dorpen en bij de strandslagen. U kunt een Texel e-vignet aanschaffen voor een dag, week of jaar.

Hoe werkt het
Voer uw kenteken in via www.texelevignet.nl, kies de gewenste parkeerduur en betaal. Nu kunt u overal op Texel zorgeloos parkeren. De parkeerwachten scannen op kenteken en zien voor welke periode u een Texel e-vignet heeft aangeschaft. Het e-vignet is een digitaal parkeerbewijs; u krijgt dus geen sticker, pas of kaart. Het e-vignet is online te koop en ook via de parkeerautomaten.

Goedkoper
Een Texel e-vignet is handig én al snel goedkoper! Voor een los kaartje betaalt u bij de parkeerautomaat € 2,50 per uur (muntgeld NIET mogelijk). Een Texel e-vignet kost € 10,00 per dag, € 20,- per week of € 30,- per jaar.

Gratis parkeren.
Op enkele parkeerterreinen kunt u uw auto gratis parkeren. Om te zien waar, kunt u de plattegrond van de gemeente Texel downloaden. Zie rechts op deze pagina.

Mocht u gebruik maken van het openbaar vervoer, raden wij u aan tijdig een Texelhopper te boeken. Naar alle andere bestemmingen op Texel kunt u gebruikmaken van de kleine Texelhopperbussen. Deze rijden tussen de 130 haltepalen. De kleine busjes moet u minimaal een uur voor vertrek van het busje reserveren. U kunt het beste uitstappen bij halte 148.

X